Băncile austriece cer ajutorul est-europenilor

Băncile austriece au nevoie de sprijinul autorităţilor din statele est-europene pentru a-şi asigura nevoia de lichidităţi în monedele naţionale, spune ministrul de Finanţe al Austriei, Josef Proll. Într-un interviu în exlcusivitate pentru The Money Channel, Proll a precizat că din cele 100 de miliarde de euro puse la dispoziţie de Viena pentru sectorul bancar o parte va ajunge şi în România.


"Austria, cu băncile sale mamă, are un program naţional şi va pune la dispoziţie bani. Facem acest lucru pentru că negociem cu băncile noastre pentru a le ajuta: ce nu putem face, ce trebuie să se întâmple la faţa locului. Este o planificare corectă a datelor de bază ale ţării, ale monedei naţionale şi existenţa unor lichidităţi în monedă naţională. Aici chiar avem nevoie de o cooperare, pe de o parte măsurile măsurile austriece pentru băncile mamă şi măsurile pentru băncile autohtone", a declarat ministrul austriac de Finanţe, Josef Proell.
Ministrul de finanţe austriac vrea de la guvernul român o bună planificare bugetară
Guvernele central şi est-europene, printre care şi cel român, trebuie să asigure o planificare bună a bugetelor, suficiente lichidităţi în moneda naţională şi o anumită stabilitate a cursului de schimb, a mai spus Proell.
"Trebuie să existe o împărţire a sarcinilor. În Austria, avem la dispoziţie 100 miliarde euro, pentru susţinerea băncilor-mamă.

articol integral

0 Comments: