Ce este Feedburner,ce inseamna Feddburner,la ce foloseste Feedburner

Feedburner, după cum îi spune şi numele, e un sistem prin care “arzi feedurile”. Îţi faci un cont, adaugi feedul blogului tău ca mai apoi să găseşti o grămadă de utilităţi ce te-aşteaptă să le foloseşti.
CONTORIZAREA ABONATILOR
Pornesc cu utilitatea asta pentru că e una din cele mai folosite şi reprezintă motivul principal pentru care mulţi îşi transferă feedul pe feedburner, contorizarea avansată a abonaţilor. Adică?
Prin această contorizare vi se generază un raport, numărul abonaţilor la feedul vostru, aplicaţia prin care s-au abonat şi un grafic ce vă permite să faceţi o analiză a blogului.
OPTIMIZAREA FEEDULUI
Feedburner vine cu o suita intreaga de unelte ce v-ar putea ajuta la o aşa zisă optimizare a feedului. Aşadar:
SmartFeed: Smart Feedul se găseşte în pagina de optimizare fiind o utilitate prin care feedreader transformă oarecum structura feedului făcându-l astfel compatibil cu orice (sau aproape orice) cititor de feeduri.
FeedFlare: FeedFlare vă permite să afişaţi la finele fiecărui articol nişte link-uri ce ar putea ajuta cititorul la sharing sau bookmark. Puteţi afişa numărul de comentarii de la respectivul articol, link-uri către site-uri sociale (digg, stumble etc.) ş.a.
Browser Friendly: Această utilitate vă permite să afişaţi unui utilizator în momentul în care acesta accesează în browser adresa feedului o pagină cu câteva butoane pentru diverse cititoare de feeduri, lista articolelor, totul într-un mod mai “prietenos”.
Summary Burner: Această utilitate creează o variantă sumar a articolului (primele n caractere din articol) pe care o afişează cititorului. Deşi e ceva arhi-folosit eu nu recomand, voi discuta despre feeduri parţiale, totale într-un alt articol.
Feedburner MyBrand: Această utilitate vă permite să afişaţi feedurile într-un subdomeniu de pe blogul vostru. Adresa obişnuită e feeds.feedburner.com/FeedulTau. După cum vedeţi feedul Tehnic.net e pe feedburner dar se găseşte la feeds.tehnic.net/TehnicNET. Mişto, nu?
Acestea sunt utilităţile mai folosite. Mai există însă câteva, nu puţine. SmartCast spre exemplu, o utilitate prin care puteţi îmbunătăţi feedul în cazul în care aveţi un blog cu podcasturi. Link Spilcer, altă utilitate interesantă ce trimite linkurile din articole către site-uri sociale, del.icio.us, digg etc.
PUBLICAREA FEEDULUI
Feedburner vine cu câteva utilităţi şi pentru publicarea feedului sau a altor chesti legate de feedul vostru. Aşadar:
FeedCount: Feedcount este acel butonaş pe care unii bloggeri îl afişează şi ce arată numărul de abonaţi la feeduri. Un astfel de butonaş te poate ajuta mult în cazul în care ai cât de cât mulţi cititori, în cazul în care ai puţini (sub 100 - foarte puţini) atunci apar unele dezavantaje.
Email Subscriptions: Altă utilitate arhi-folosită. Această utilitate generează un newsletter iar abonaţii primesc regulat mailuri cu ultimele articole publicate.
PingShot: PingShot e o utilitate ce trimite o notificare către motoarele de căutare şi serviciile asemănătoare ce au şi un sistem de pinging. Ideea e bună, dar wordpress vine deja cu un sistem de ping automat.
Headline Animator: Utilitatea vă permite să generaţi o imagine (aspectul ales de voi) imagine animată (.gif) ce afişează ultimele articole de pe blog. Pentru o semnătură pe forum sau mail e chiar drăguţă.
Awareness API: Utilitatea e dedicată programatorilor, developerilor în special. După cum îi spune şi numele e un sistem API al feedurilor, sistem ce poate fi integrat în diverse situaţii. Voi scrie un articol dedicat acestui sistem, articol ce v-ar putea lămuri.
MONETIZAREA FEEDURILOR
Feedburner are un sistem propriu “FeedBurner Ad Network (FAN)” prin care puteţi afişa reclame în feedurile voastre. Acest sistem este deocamdată dedicat doar bloggerilor cu o popularitate mare (cu un număr de cititori mai mare), aşadar până când va să fie disponibil şi nouă, clasei muncitoare, răbdăm şi muncim cu ce avem.
DE CE AM FOLOSI FEEDBURNER?
Dacă utilităţile enumerate mai sus nu v-au convins, mai e un motiv:
Bandă & Uptime: Dacă aveţi un număr mai mare de abonaţi la feeduri e posibil ca aceştia să consume destul de multă bandă de la găzduirea voastră. Dacă ei rulează feedul prin feedburner scăpaţi de o mare parte din consum. În cazul în care se întâmplă ca blogul să fie offline feedurile la feedburner sunt acolo, prezente, alt plus.
Aşadar eu folosesc feedburner, folosesc mybrand şi sunt mulţumit întru-totul de serviciile acestui sistem. Se poate trăi şi fără feedburner, utilităţile pot fi înlocuite de pluginuri în cazul WordPress, dar nu văd de ce aţi face-o.
Sursa


Integreaza un FEEDBURNER in blogul tau de pe blogger (blogspot)-VIDEO


Creeaza RSS cu ajutorul Feedburner

0 Comments: