Germanii schimba conducerea retelei Praktiker

Guenter Vosskaemper, managerul in varsta de 53 de ani care conduce reteaua de bricolaj Praktiker Romania din anul 2002, anul intrarii pe piata noastra a companiei, va fi inlocuit de luna viitoare de Michael Krahn, fostul director general al Praktiker din Polonia.
Vosskaemper va fi transferat la subsidiara din Turcia a companiei. In timpul mandatului lui Vosskaemper, Praktiker a ajuns la 25 de magazine operationale cu vanzari totale de aproape 300 mil. euro si s-a mentinut ca lider de piata pe segmentul retailului de bricolaj.

Schimbarea din conducerea companiei locale vine intr-un moment in care
declinul din imobiliare, criza si intrarea pe piata a unor competitori puternici, de talie internationala, ameninta serios pozitia de lider, dar si cresterea accelerata a retelei din ultimii ani.
Retailerul a resimtit primele efecte ale crizei financiare in trimestrul al patrulea al anului 2008, cand cresterea nesigurantei locurilor de munca a dus la o contractie a consumului populatiei, dupa cum se arata in raportul financiar al Praktiker.
In plus, deprecierea leului fata de euro cu circa 10% in perioada 2007-2008 a diminuat semnificativ ratele de crestere ale vanzarilor raportate de Praktiker la nivelul pietei romanesti.

0 Comments: